Dominic Marcu

despre mine

Născut în localitatea Sinaia, în anul 1991, de 30 de ani trăiesc o frumoasă poveste de viaţă într-un spirit competitiv, plin de pasiune, dragoste de oameni, munte şi maşini,

La vârsta de 3 ani am descoperit ski-ul apoi impulsionat fiind de către tatăl meu, sporturile de iarnă au devenit în mod firesc o parte importantă a vieţii mele.

Din copilărie am practicat schiul de performanță. Am concurat din postura de sportiv de performanță în Campionatul Naţional de Ski Alpin, precum şi alte competiţii. Când tot mai mulți prieteni mi-au cerut sfaturi vis-a-vis de tehnica de alunecare pe schiuri mi-am dat seama că îmi place să dezvălui tainele acestui sport minunat şi pot face o carieră din asta. Este motivul pentru care am devenit monitor de ski şi am înființat Școala de Ski și Snowboard Snowline, cu o echipă tânără la care toţi pot apela cu încredere pentru a învăța corect alunecarea pe zăpadă.

În acest domeniu este necesar să te dedici în ceea ce faci, să iubești muntele, sportul și interacțiunea cu oamenii. Pentru a preda acest sport, nu este suficient doar să știi să schiezi, este nevoie de metode, tehnici, răbdare și implicare. Nu este o activitate pentru profit, este pentru și despre cultivarea unei pasiuni. Concluzia este simplă: implicare 100%, satisfacție pe măsură! Este o pasiune pusă în slujba oamenilor și mie îmi place cel mai mult să ajut oamenii.

 

Hotărârea, determinarea şi dorinţa sa de a face tot timpul ceva nou, m-au determinat să-mi îndrept privirea şi către alte ramuri sportive care implicau viteza. Astfel, tot la vârste fragede, am realizat că-mi plac, pe lângă ski și mașinile. Mă visam pilot de raliuri. Pentru că nu mi-am abandonat niciodată visurile, am perseverat și în acest în domeniu.

Sunt pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă, unde am obţinut rezultate remarcabile, iar obiectivul meu este acela de a face performanţă în continuare în acest sport. Începând cu anul 2013 am pilotat mai multe maşini cu combustie internă, obţinând numeroase locuri pe podium.

 

Mereu mi-am dorit să realizez proiecte unice și să fiu implicat în acţiuni care schimbă lumea. Astfel că, într-o zi, în timp ce urmăream un videoclip pe internet cu un Bmw i3, mi-a venit ideea să fac o maşină electrică de curse. În momentul acela am realizat o prezentare şi am trimis un e-mail la Bmw Group cu această propunere.

BMW Group a acceptat propunerea mea, pe care a găsit-o foarte interesantă şi am început să dezvoltăm împreună acest proiect inedit. Ideea iniţială a fost să realizăm primul BMW i3 de curse din lume, dar după mai multe teste şi încercări am descoperit că este destul de dificil din cauza structurii de carbon a maşinii. Fix când căutam soluţii să realizăm proiectul, s-a lansat MINI SE şi am hotărât să mergem la drum cu acest model. Am început testele, pregătirile şi ne-am îndreptat cu paşi rapizi către linia de start.

În anul 2021 am reuşit performanţa să termin un sezon complet cu maşina electrică, ieşind Campion Naţional. A fost un sezon plin de experienţe noi şi multe provocări. Din punctul de vedere al pilotajului, am fost plăcut surprins, m-am obișnuit destul de repede cu mașina și cu noul stil de pilotaj, destul de diferit față de tot ce am condus până acum.

Din dorinţa de a dezvolta şi mai mult acest vis, de a concura şi scrie istorie cu o maşină electrică, am decis să trec la nivelul următor, cu o maşină mai performantă.

În acest an am pus bazele unui nou proiect unic, prima TESLA MODEL 3 de competiții din EUROPA, un vehicul de 500 de cai putere, pentru a demonstra faptul că o mașină de curse 100% electrică poate face performanță și în același timp să protejeze mediul înconjurător.

Să arătăm oamenilor că o maşină electrică pe lângă performanta are şi un range foarte bun şi este o alternativă eco-friendly pentru un autoturism cu o asemenea putere. Fiind utilizată în competiţii cu succes unde este nevoie de putere, staţie de încărcare şi un range cât mai bun, demonstram că în viaţa de cu zi este chiar foarte uşor şi din ce în ce mai accesibil.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale conducerii electrice este îmbunătățirea pe care o poate aduce mediului înconjurător. Obiectivul meu este de a redefini viitorul racing-ului printr-un mod mai eficient de a participa în competițiile auto, în care tehnologia și sustenabilitatea joacă un rol important.

Fii parte a proiectului

Prima Tesla de curse
pentru viteză în coastă
din Europa!

Nu doar că suntem primii din România, dar și din Europa! Poți să mă susții pe canalele mele de social media, și te invit să fii lângă echipa mea la curse.

Vezi calendarul