PASIUNE, ADRENALINĂ ŞI SUSTENABILITATE: DOMINIC MARCU SE PREGĂTEŞTE PENTRU TRANSALPINA CHALLENGE CU TESLA. COMPETIŢIA SE VEDE PE PRIMA SPORT

În acest weekend, pe 10-11 iunie, va avea loc la Rânca, Transalpina Challenge, o etapă spectaculoasă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Masters. La start se va afla Dominic Marcu ce va pilota Tesla Model 3 Performance.

Zilele trecute, Dominic a captat atenţia publicului la Bucharest Tech Week şi Sports Festival, unde a impresionat cu prestaţia sa şi cu maşina electrică pe care o pilotează. Acum, el se pregăteşte pentru provocarea Transalpina, urmând să-şi testeze abilităţile pe traseul acestui concurs spectaculos.

Transalpina Challenge este un traseu legendar în lumea motorsportului, cunoscut pentru dificultăţile şi provocările pe care le prezintă. Urcarea de la Rânca, cu cele 5.025 de metri lungime şi o diferenţă de altitudine de 342 de metri, reprezintă o adevărată încercare pentru orice maşină şi pilot. Pentru motoarele electrice, precum cea pe care o conduce Dominic, traseul devine şi mai solicitant, necesitând o putere constantă şi o gestionare eficientă a răcirii bateriilor.

Cu toate acestea, Dominic Marcu a acceptat cu curaj şi încredere această provocare în 2021, devenind primul şi singurul pilot care a participat pe acest traseu cu o maşină electrică. Anul trecut, el a reuşit să obţină o performanţă remarcabilă, clasându-se cu Tesla pe locul 4 în clasamentul general, cel mai bun rezultat al unei maşini electrice într-o competiţie de viteză în coastă din România. Acest succes a demonstrat că maşinile electrice au potenţialul de a face faţă cu brio provocărilor traseului Transalpina.

Pe lângă aspectele tehnice şi performanţele în motorsport, Transalpina Challenge oferă şi o privelişte spectaculoasă asupra Munţilor Parâng şi a celebrei şosele Transalpina. Combinaţia dintre adrenalină, competiţie şi frumuseţea peisajului creează o experienţă unică pentru piloţi şi spectatorii prezenţi la eveniment.

Citește articolul integral